Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

koja12През нощта кожата губи 4 пъти повече вода, отколко през деня. Не случайно често се събуждаме със суха и опъната кожа, която изглежда уморена, а би трябвало да е обратното. Въпреки фактите все още едва 35% от жените използват нощен крем.

Какво се случва с кожата през нощта?

Нивата на хидратация в епидермиса са главен фактор за жизнения статус на кожата. Но те непрекъснато варират, защото водата от дермата преминава през епидермиса и се изпарява

чрез повърхността на кожата. Този естествен процес на изпаряване се засилва през нощта. Затова дори да се чувствате отпочинали сутрин при събуждане, вашата кожа може би не се чувства така, а е суха и обтегната.

През деня кожата ни е подложена на постоянен стрес и вредни външни въздействия като цигарен дим и замърсен въздух. Употребата на нощен крем не е лукс, а необходимост, тъй като активно подхранва и възстановява функциите на кожата.

koja13Какъв продукт за нощна терапия на кожата да изберем?

Козметичните продукти за нощна терапия на кожата обикновено са с по-плътна текстура от тези за дневна грижа. Стоят като маска на лицето, за да могат активните съставки по-добре да проникнат в кожата, което е идеално за жените със суха кожа. Но ако имате мазна, комбинирана или проблемна кожа, по-добре заложете на нощен крем с лека текстура, който контролира излишния себум и има противовъзпалително действие. Анти-ейдж нощните кремове често са обогатени със съставки с лимфодренажно действие: кофеин, гинко билоба и рутин.

Прочетена 1674 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top