Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Marsia-Prins 1Родената на 21 септември 1974 г. в Омаха, Небраска, Марсия Принс отдавна е известна на любителите на фитнеса от кориците на почти всички списания в бранша и е може би най-популярното женско лице в силния Team Gaspari.
Като енергична и динамична натура, Марсия винаги се е занимавала със спорт, като за пръв път влиза във фитнес-зала в гимназията, наред с тренировките й в спринтовите дисциплини и волейбола.

След гимназията започва усилени курсове по аеробика и хвърля по-сериозно око върху тежестите в залата.


Marsia-Prins 2На 23 години обаче тя все още няма никаква представа за бодибилдинга и начина на живот, който той изисква. Наема професионален фитнес и диетичен инструктор, който й отваря очите за един напълно нов свят. Като отколешен почитател на идеята за „здрав дух в здраво тяло” Принс е впечатлена от натоварванията, които никога дотогава не е постигала и предизвикателството да достига все нови и нови предели на развитие с упорит труд и дисциплина. 11 години след това тя продължава а се стреми към все по-големи успехи в бодибилдинга и задачата да се справи с предизвикателствата на възрастта, запазвайки непокътнато перфектното си състезателно тегло от 57,5 кг.
Тъй като влага усилията си преди всичко в получаването на професионален лиценз за фитнес инструктор и специалист по здравословно и спортно хранене, както и в книгите си за здравословни готварски рецепти, хранене и начин на живот, Марсия започва да се състезава сравнително късно. Въпреки това,успехите не закъсняват. Тя предизвика фурор, спечелвайки в една година през 2009 г. NPC Europa Show of Champions Bodybuilding Fitness & Figure и NPC Junior National Bodybuilding, Fitness & Figure Championships. При професионалистите от IFBB най-доброто й представяне досега е 7-то място на IFBB Europa Show of Champions през 2010 г.
Най-голямата й страст си остава кулинарията и тя прекарва часове на ден в магазините за храни и зеленчуци и в кухнята. Обожава здравословните рецепти, предпазващи сърцето и иска да покаже на всички, че да готвиш здравословно, не означава да жертваш вкуса и удоволствието от храната. Мечтата й е скоро да може да сподели опита и уменията си в собствено телевизионно кулинарно шоу.
Marsia-Prins 3Тя има няколко прости съвета, които ще ви помогнат да сте здрави, силни в залата и с добре оформени и пращящи от енергия мускули:
Първо, яжте колкото се може по на често, поне 5-6 хранения на малки порции дневно, като е добре промеждутъкът между тях да не е повече от 3 часа.
Второ, поддържайте разнообразието при храненето. Запознайте се със здравословните въглехидрати и мазнини и се стремете във всяко ваше хранене да присъстват източници на протеини, „добри въглехидрати” и „добри мазнини”, например – салата от пиле със спанак и зехтин.
Трето, бъдете винаги хидратирани. Пийте много вода между храненията, защото когато понякога ви се струва, че сте гладни, всъщност сте жадни и организмът си умира за живителната течност.
Четвърто, не се колебайте да посегнете към суплементите. Започнете с мултивитамини и минерали като задължителна основа и изградете подходящата за вас суплементна комбинация, защото почти винаги хранителния режим се нуждае от малко или повечко помощ от добавките.
Пето, стремете се към физическия си максимум. За да постигнете пределните възможни резултати, ще ви трябва комбинация от кардио, тренировки за съпротивление и издръжливост, както и подходящ хранителен режим.
Шесто, стойте далеч от консервираните храни. Всичко в кутия по всяка вероятност съдържа вещества, които намаляват ползата от него, а в някои случаи дори са вредни за здравето. Избирайте сами пресни продукти и приготвяйте с тях храна по свой вкус!

Прочетена 2700 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top