Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

yoga-podobravq-seksualniq-jivotДори и причината за започване практикуването на йога да е подобряване на здравословното, физическото и психическото състояние, ефектът върху сексуалния живот няма как да остане незабелязан.

Не само гъвкавостта, породена от асаните, е причината за по-добрия секс, но и някои конкретни упражнения, стимулиращи гениталиите и либидото.

Асаните за подобряване на кръвообращението около тазовата област се използват за лечението на еректилна дисфункция. Те увеличават удоволствието при оргазъм не само при мъжете, но и при жените.

Усвояването на дихателните техники, характерни в йога практиката, също могат да са от полза при половия акт и да помогнат за контролирането на възбудата и оргазма.

Йога учи и на достигането на дълбока връзка между духовното и интимно ниво, което засилва желанието между партньорите.

В Тантричната йога, например, фокусът е в засилването на противоположните сили или енергии в тялото и овладяването на фината енергия на организма, в това число и сексуалната. По този начин се постига по-високо състояния на съзнанието и обединяване на мъжкото и женското начало, Ин и Ян.

Прочетена 1615 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top