Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kriq-yogaКрия йога e древна йога система, която е описана и възродена от Маха Бабаджи и ученика му Лахири Махасая.

Същността на Крия йога е да се пистигне интегриране на съзнанието, духовното и телесното. По време на практикуването на този вид йога се набляга на миналата карма, която се трансформира в индивидуална и универсална.По този начин се постига хармония между миналото, настоящето и бъдещето, а това се отразява на вижданията и емоционалния път на практикуващия.

Крия йога помага за пречистване на чакрите, освобождаване на енергията и по-лесната комуникация между Аз-а, ума и съзнанието.

Важно условие при практикуването е да се постигне пълно отпускане и освобождаване от контрола на ума.

Крия йогата се разделя на три практики: карма-йога, тантра-йога и антара-йога.

При практиката тантра-йога целта е да се възстанови енергията, която се губи при половия акт. Стремежът при антара-йога е самореализиране дори и в най-обикновените ежедневни дейности.

Комбинацията от трите практики помага за постигане на добро самопознание и духовно извисяване.

Прочетена 1654 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top