Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

sportna-yogaИзвън Индия под „йога” обикновено се съвкупността определени пози (асани), които представляват Хатха (или хата) Йога.
Хaтха йoга е вид йога, създадена през XV век от Йоги Сватмарама. Тя е клон на Раджа Йога. Сричката „ха“ означава слънце или жизнената енергия, а „тха“ луна, символизираща умствената енергия.

Този вид йога се фокусира върху пречистване на тялото като средство, водещо до пречистване на съзнанието. Тя е катализатора, пробуждащ двете енергии, ръководещи живота. Това включва система за индивидуална здравна профилактика и комплексно самоусъвършенстване на личността.

Най-яркото проявление на системата Йога в съвременния свят е спортната Йога. Тя, както си личи по името, е предназначена за по-спортните натури, хора, които имат нужда от по-сериозно физическо натоварване; за тези, които искат да напреднат в усвояването на по-сложни асани.

Спортна Йога включва не само класически асани с многобройни варианти, но и упражнения, излизащи извън рамките на класическата Йога - комплекси от упражнения за стягане и разтягане на различни групи мускули, антицелулитни упражнения, серия антистрес, комбинация от различни типове нативарване на тялото, отделни упражнения за проблемни зони, стягане на корема, стречинг.

Тялото се оформя и поддържа в перфектна здравословна форма и естетичен вид. Придобива се гъвкавост, еластичност, лекота и грация.

Развива се сила и издръжливост, оформят се мускулите, като се използва само собствената тежест на тялото. Активира се горенето на мазнините.

Подобрява се кръвообръщението, засилва се имунната система, освобождава се стрес и напрежение.

Прочетена 1624 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top