Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

meso 1По правило месото се смята за незаменим полезен източник на протеини и хормони, които организмът трудно би могъл да си набави от друго място.

В едно от последните си издания списание „Форбс” обръща внимание именно на месото, реабилитирайки го и давайки няколко основни съвета за това какво месо и кога е полезно да се яде.

Един от най-полезните продукти, които спомагат за правилното функциониране на човешкото тяло, е говеждото месо. Според специалисти, върху чиито заключения се основава публикацията на „Форбс”, говеждото месо е една от най-здравословните храни, незаменим източник на витамин В12 и на протеини. В същото време, то е с изключително ниско съдържание на мазнини.

meso 2Важно условие, което обаче учените поставят, за да са налице тези ползи на говеждото месо за човешкия организъм, е животните да са отглеждани по стария начин, което означава да не са хранени със зърно с нитрати, а да са пасли свободно. За жалост, в нашето съвремие много рядко може да бъде открито животно, което да е било отгледано по природосъобразен начин – без хормони, без антибиотици и стимуланти.

Това в пълна сила важи и за родната действителност. В България не малко хора смятат месото е лукс, а говеждото е забравено блюдо за много от нас, поради което предпочитанията се определят от цената, а не от ползите.

Прочетена 2599 пъти

За нас

Fitness LADY - нашият клуб ще изненада и зарадва всеки, двете опитни спортисти, както и тези, които само планира да направи първите си стъпки в посока на нови резултати и здравословен начин на живот.

 
Top